Evenemang
26 April 2006 - Hembygdsafton
Årets solvarv har till stor del fokuserat på minnen av hamnen i Gränna. Därför är det roligt att hälsa en tidigare grännabo, Lars Wetter välkommen att berätta om den båttrafik på sjön som hans far Hasse Wetter var mycket inbegripen i, inte minst som fartygskapten på den första farjan med reguljärtrafik till Visingsö, nämligen Braheborg. Han har också andra minnen som vi får ta del av, personer och miljöer i 1950-talets Gränna. Han rubricerar sitt anförande: "Mitt gamla Gränna". Diabilder förtydligar det han berättar.

Inledningsvis sjunger några flickor under kantor Åke Mattissons ledning ett par visor.

Kaffeservering och lotterier. Gränna Medborgargård kl 19.00.
 Att hembygdsföreningens evenemang fortfarande är publikdragande, är glädjande. Fler personer får helt enkelt inte plats i den lokal som står till buds.

Att Lars Wetter, institutionschef från Göteborg med dagligt arbete bland människor "vid sidan om", har kvar stor del av sitt hjärta i Gränna hyser man inga tvivel om efter ha sett hans bilder och hört hans berättelser härifrån. Han var mycket engagerad inom fotboll, bandy och även orientering då han bodde på hemmaplan. Detta kunde ibland krocka med föräldrarnas syn på vad som passar sig att syssla med på söndagarna under gudstjänsttid, vilket flera i liknande situation från denna tidsperiod kan vittna om.

En behaglig lättsam stämning infann sig i salen med återseendets glädje inför bilderna. Kvällen inleddes med att Åke Mattissons barnkör sjöng som träning inför publik. Kören blev för kvällen "döpt" till Mattiskören.

En uppmaning till de församlade uttalades: "Solvarvet görs med hjälp av inkommet material. Styrelsen sammanställer, fotosätter och gör layout, men ni som har grännaminnen måste komma in med dessa. Det behöver inte vara färdiga artiklar - små glimtar, ett barndomsminne, en skolhistoria, berättelser om familjens företag eller engagemang av annat slag är välkommet. Lämna till Inger eller skicka till inger.andersson@grennahembygd.se "


Tillbaka