Evenemang
08 November 2006 - Hembygdsafton
Datumet är ändrat på grund av omständigheter. Dessutom kommer söndagen den 12:e på eftermiddagen ge det samma programmet i repris. Ett par längre filmer från Gränna visas och därefter servering. För att ingen person skulle bli avvisad vid dörren, säljs biljetter i förväg. Biljetterna gäller för föreställning samt fika. Lotterier hjälper till att täcka hyreskostnaderna.

 En filmföreställning med Rolf von Otter som kameraman och intervjuare ger alltid igenkännandets behag. Att åter få se Adelövs marknad då levande djur fanns att köpa, eller tält med stripteasedamer kunde besökas, det är nu endast möjligt på film. Örserumsdagen med dess utbud av artister för både den som vill höra kristen musik och för den som föredrar mer världsliga låtar likaså.

Med hjärtat i halsgropen kunde vi också följa Ture i Bjällebäck på väg hem med cykel bland bilar på väg till Adelövs marknad med förare helt fokuserade på målet, och därför inte tog någon som helst hänsyn till cyklisten - det var skrämmande!

De stora idrottsstjärnorna Björn Borg, Lennart Bergelin, Arne Andersson och Dan Waern delade med sig av sina minnen och, inte att förglömma, "AKO-Smen" som var ett tacksamt "offer" att spela in då han både sjöng vers på vers av småekivoka visor och härmde bondgårdens alla djur.

Kvällen, respektive eftermiddagen, avslutades med kaffe med hembakad bulle i övre salen.


Tillbaka