Evenemang
25 April 2012 - Hembygdsafton med filmvisning ur Rolf von Otters eget filmarkiv.

Onsdag 25 april kl.19.00 hålls hembygdsafton med filmvisning av Rolf von Otter och Karl-Axel Skoglund. Vi kan lova att det blir en intressant kväll med filmer hämtade ur Rolfs eget arkiv. Bolling och Olof Fong kommer att synas på filmduken bland andra.
Vi tror att det kommer mycket folk och eftersom endast 150 personer får tas in i Missionskyrkankan kan det bli frågan om en dubblering av denna kväll vid senare tidpunkt om det är många som får vända vid dörren.
Se kommande annonsering och rubrik här på vår hemsida.
Servering och lotterier blir det i vanlig ordning.
Alla hälsas varmt välkomna!

 
Rolf von Otters filmer drar storpublik
Grenna Hembygdsförening bjöd i onsdags in till visning av filmer med Rolf von Otter bakom kameran. Anhopningen av intresserade besökare var så stort att kvällen kommer att dubbleras. Karl-Axel Skoglund hade gjort gamla 8-mm-filmer möjliga att visa. Publiken fick återuppliva minnet av den genom tiderna mest välbesökte hembygdsfesten på Grännaberget någonsin med tusentals besökare. Året var 1962 och Soldattorp 101 invigdes på plats med tal av arméchef Tord Bonde, eftersom dagen var ägnad som en hyllning till den gamla indelta armén. Många nu döda grännabor skymtade förbi kameran, men även barn som numera uppnått vuxen ålder. Trevliga kommentarer av igenkännande hördes från filmpubliken.
Två profiler från Gränna intervjuades av Rolf von Otter, nämligen Johan Arnell och AKO-sme´n, Helge Pettersson, mycket tacksamma individer att lyssna till. Från en TV-inspelning sjöng också filmaren själv några av de kupletter som han på Ernst Rolfs vis framförde. En mycket trevlig hembygdskväll avslutades med gemytligt fika.
Inger Andersson


Tillbaka