Evenemang
30 Maj 2012 - Dubblerad Hembygdsafton med Rolf von Otter och Karl-Axel Skoglund

För er som inte hade möjlighet att komma onsdag 25 april blir det alltså en dubblering eftersom efterfrågan har varit stor.

Rolf von Otters filmer drar storpublik
Grenna Hembygdsförening bjöd i onsdags, 25 april, in till visning av filmer med Rolf von Otter bakom kameran. Anhopningen av intresserade besökare var så stort att kvällen kommer att dubbleras. Karl-Axel Skoglund hade gjort gamla 8-mm-filmer möjliga att visa. Publiken fick återuppliva minnet av den genom tiderna mest välbesökte hembygdsfesten på Grännaberget någonsin med tusentals besökare. Året var 1962 och Soldattorp 101 invigdes på plats med tal av arméchef Tord Bonde, eftersom dagen var ägnad som en hyllning till den gamla indelta armén. Många nu döda grännabor skymtade förbi kameran, men även barn som numera uppnått vuxen ålder. Trevliga kommentarer av igenkännande hördes från filmpubliken.
Två profiler från Gränna intervjuades av Rolf von Otter, nämligen Johan Arnell och AKO-sme´n, Helge Pettersson, mycket tacksamma individer att lyssna till. Från en TV-inspelning sjöng också filmaren själv några av de kupletter som han på Ernst Rolfs vis framförde. En mycket trevlig hembygdskväll avslutades med gemytligt fika.


Tillbaka