Evenemang
06 Mars 2013 - Hembygdsafton Trådrullatåget
Trådrullatåget, en film av Rolf von Otter som berättat och filmat om järnvägssträckan Jönköping-Vireda. JGJ Jönköping-Gripenbergs Järnväg.
Lokal Brahegatan 54 Gränna Missionskyrka kl 19.00 Servering Lotterier

ALLA HJÄRTLIGT VÄLKOMNA
 Rolf von Otters film om Trådrullatåget som visades den 6 mars blev en succé. Alla 100 biljetter hade en strykande åtgång. Det blev många glada skratt när publiken fick följa med på resan från stationen Jönköping Östra och passera de välkända stationsnamnen där Rolf använde sig av Olof Thulin och Tore Lord som guider och berättare. Samtidigt var det flera anställda och boeende utmed järnvägen som berättade med intresse och charm.Vilken kulturgärning av Rolf von Otter! Vi kan bara tacka och buga för att vi fått ta del av denna film. Vid kaffet i Storstugan fanns bl.a. Lennart Rudenstam från Rudu, Gisebo med. Lennart nyss 93 år fyllda berättade minnen om resor med Lillatåget och avslutade med en riktigt god historia om ett par tågresenärer.
Då tyvärr inte alla som ville se filmen fått biljetter bestämdes om en ny visning den 13 mars kl 19 i Gränna Missionskyrka. Förköp av biljetter på Gränna Museum från och med idag tom tisdag den 12 mars. 50 kr inkl. kaffe och smörgås. Du som missade första visningen- varmt välkommen till den andra!Tillbaka