Evenemang
09 Oktober 2013 - Hembygdsafton Trådrullatåget tredje visning
I det programblad vi delar ut i samband med Solvarvet finns två Hembygdsaftnar i höst där inget ämne angivits men det kan vi göra nu:
Onsdagen den 9 oktober blir det EN TREDJE VISNING av Filmen Trådrullatåget. Vi har fått många förfrågningar från personer som inte hade möjlighet att vara med de två första gångerna. Förhoppningsvis har vi också Rolf von Otter själv, filmens skapare, med denna kväll. Förköp av biljetter på Grenna Kulturgård- se annonsering i JP.

 I onsdags den 9 oktober visade Grenna Hembygdsförening Rolf von Otters film ”Trådrullatåget” för tredje gången i år. Även denna gång inför fullsatt lokal! Rolf von Otter inledde med att helt kort berätta om filmens tillkomst. Det var ett tidskrävande arbete som pågick under många år men samtidigt har flim varit hans stora hobby och han kände stor tillfredställelse när filmen var klar för visning 1988. Rolf delgav publiken en rolig detalj från filmen. I början av filmen, när han och Fred Andersson sitter på banvallen och samtalar, kommer en liten katt och börjar klättra på dom båda- helt oplanerat. Det här blir en härlig start på filmen, katten får både Rolfs och Freds hattar på svaj och Rolfs son Fredrik som håller i filmkameran vid det här tillfället fångar situationen ypperligt. Filmen ”Trådrullatåget” är en fantastisk dokumentation av den smalspåriga järnvägen som var tänkt att gå mellan Jönköping och Gripenberg men som aldrig kom längre än till Vireda. Rolf von Otter var framsynt nog att göra filmen när det fanns flera personer kvar i livet som kunde berätta om minnen, fakta och upplevelser om ”Gripenbergsbanan”.Tillbaka